söndag 16 oktober 2011

Jordgubbsmousse


Efter en månads förberedelser inför Vidars dop kunde jag den 2:a oktober pusta ut. Kvar fanns en utmattad Malin med en liten tomhetskänsla och massor av jordgubbsmousse i kylskåpet. Tänkte jag skulle dela med mig av receptet på denna underbart goda efterrätt som inte är så supersöt (om man inte pratar om utseendet förstås).

1/2 liter jordgubbar
4 dl lätt fraiche (8% fetthalt)
2 dl socker
4 gelatinblad

Lägg gelatinblad i blöt (minst 5 min)
Mixa jordgubbarna till en puré
Värm mini fraiche och socker till sockret löst sig (det får inte koka)
Krama ur gelatinbladen och lägg i och rör tills det löst sig (återigen det får inte koka)
Ta av från plattan och rör ner jordgubbspurén
Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i ca 2 timmar (blir mer stelnad ju längre den får stå)

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar